5 voordelen van neus spoelen bij verkoudheid

Wij hebben allen wel eens last van neusverkoudheid en een verstopte neus. Ademhalen gaat lastig en tissues zijn niet aan te slepen. Het spoelen van de neus met een zoutoplossing is een natuurlijke en effectieve manier om tijdens een verkoudheid de neus te reinigen. Neus spoelen geeft direct verlichting bij de vervelende symptomen van verkoudheid.

Neus spoelen verkoudheid

De voordelen van neus spoelen

Een neusspoeling met een zoutoplossing bij verkoudheid biedt veel voordelen. Lees hieronder de top 5:

1. Neus spoelen is effectief

Het spoelen van de neus met een zoutoplossing is effectief. Door het spoelen met zout water op lichaamstemperatuur weekt eventueel vastzittend slijm los. In tegenstelling tot bijvoorbeeld neusspray, voer je het losgeweekte slijm af via het andere neusgat, direct in de gootsteen. Bij de spoeling bereik je ook de bijholten en komt het slijmvlies tot rust.

2. Neus spoelen is niet verslavend

Het spoelen met een zoutoplossing is niet verslavend. Zout water heeft een natuurlijk reinigende werking en stimuleert de natuurlijke werking van het slijmvlies.

3. Neus spoelen ondersteunt de afweerfunctie

Regelmatig je neus spoelen met de Rhino Horn zorgt voor een vrije ademhaling maar ondersteunt ook de afweerfunctie:

Als je op zoek bent naar niet-medicamenteuze oplossingen, raad ik aan om je neus te spoelen met een neuskannetje. Spoelen met een neuskannetje vermindert zwelling van de slijmvliezen en ondersteunt de afweerfunctie.

NKO-arts M. Degroote, HLN.be, 16 februari 2020

4. Voordelig in gebruik!

Voor de neusspoeling kan je gemakkelijk een zoutoplossing maken. Gebruik hiervoor fijn zeezout zonder jodium en meet de juiste verhouding af met de Rhino Horn doseerlepel. Voor meer informatie over het maken van een zoutoplossing, zie ons artikel: “Hoe maak ik een zoutoplossing voor neus spoelen?“.

5. De Rhino Horn is duurzaam

Bij correct gebruik is de Rhino Horn jarenlang te gebruiken. Reinigen na gebruik is belangrijk. De Rhino Horn neusspoeler is 100% recyclebaar en vrij van weekmakers zoals BPA. Tevens is neus spoelen voordelig, zeker als je zelf de zoutoplossing maakt met fijn zeezout.

Hoe werkt een neusspoeling?

Benieuwd hoe neus spoelen met de Rhino Horn werkt? Raadpleeg de pagina Hoe werkt het en bekijk onderstaande video:

Gerelateerde artikelen

Neusspoeling bij sinusitis - Rhino Horn

Hoe herken ik een sinusitis?

Iedereen is wel eens verkouden of heeft last van een lopende neus, een griepgevoel of keelpijn. Soms groeit een verkoudheid echter uit tot een sinusitis of een bijholteontsteking. Wat is precies het verschil en hoe weet je wanneer er sprake is van sinusitis? Lees hier de symptomen en wat je eraan kunt doen. Wat is […]

Neusspoeling met Rhino Horn

Review Rhino Horn door dokter Roos

Voorwoord Dit artikel is geschreven door Dokter Roos op 31 januari 2018.  Dokter Roos is afgestudeerd aan de Vrije Universiteit te Amsterdam en werkzaam als jeugdarts in Almere, Nederland. De review Zoals gezegd mocht ik de Rhino Horn testen, een zogenaamde neusspoeler waarmee je je neus en neusholten kunt spoelen met zout water. Volgens de […]