Neusspoeling met Rhino Horn

5 voordelen van neus spoelen bij verkoudheid

Wij hebben allen wel eens last van neusverkoudheid en een verstopte neus. Ademhalen gaat lastig en tissues zijn niet aan te slepen. Het spoelen van de neus met een zoutoplossing is een natuurlijke en effectieve manier om tijdens een verkoudheid de neus te reinigen. Neus spoelen geeft direct verlichting bij de vervelende symptomen van verkoudheid.

Neus spoelen verkoudheid

De voordelen van neus spoelen

Een neusspoeling met een zoutoplossing bij verkoudheid biedt veel voordelen. Lees hieronder de top 5:

1. Neus spoelen is effectief

Het spoelen van de neus met een zoutoplossing is effectief. Door het spoelen met zout water op lichaamstemperatuur weekt eventueel vastzittend slijm los. In tegenstelling tot bijvoorbeeld neusspray, voer je het losgeweekte slijm af via het andere neusgat, direct in de gootsteen. Bij de spoeling bereik je ook de bijholten en komt het slijmvlies tot rust.

2. Neus spoelen is niet verslavend

Het spoelen met een zoutoplossing is niet verslavend. Zout water heeft een natuurlijk reinigende werking en stimuleert de natuurlijke werking van het slijmvlies.

3. Neus spoelen ondersteunt de afweerfunctie

Regelmatig je neus spoelen met de Rhino Horn zorgt voor een vrije ademhaling maar ondersteunt ook de afweerfunctie:

Als je op zoek bent naar niet-medicamenteuze oplossingen, raad ik aan om je neus te spoelen met een neuskannetje. Spoelen met een neuskannetje vermindert zwelling van de slijmvliezen en ondersteunt de afweerfunctie.

NKO-arts M. Degroote, HLN.be, 16 februari 2020

4. Voordelig in gebruik!

Voor de neusspoeling kan je gemakkelijk een zoutoplossing maken. Gebruik hiervoor fijn zeezout zonder jodium en meet de juiste verhouding af met de Rhino Horn doseerlepel. Voor meer informatie over het maken van een zoutoplossing, zie ons artikel: “Hoe maak ik een zoutoplossing voor neus spoelen?“.

5. De Rhino Horn is duurzaam

Bij correct gebruik is de Rhino Horn jarenlang te gebruiken. Reinigen na gebruik is belangrijk. De Rhino Horn neusspoeler is 100% recyclebaar en vrij van weekmakers zoals BPA. Tevens is neus spoelen voordelig, zeker als je zelf de zoutoplossing maakt met fijn zeezout.

Hoe werkt een neusspoeling?

Benieuwd hoe neus spoelen met de Rhino Horn werkt? Raadpleeg de pagina Hoe werkt het en bekijk onderstaande video:

Gerelateerde artikelen

5 voordelen van een vrije ademhaling voor je gezondheid

Ademen doen we automatisch. Maar wist je dat een vrije ademhaling veel voordelen kan hebben voor je gezondheid? Ontdek de voordelen.

Griep op werk voorkomen

6 tips om griep op de werkplek te voorkomen

In de werkomgeving staat de preventie van griep hoog op de prioriteitenlijst. Het influenzavirus kan zich razendsnel verspreiden en kan leiden tot ziekteverzuim. In dit artikel geven we 6 tips om de verspreiding van griep op de werkvloer zoveel mogelijk te voorkomen.