Neusspoeling bij sinusitis - Rhino Horn

Sinusitis natuurlijk genezen

Heb je last van sinusitis en wil je dit natuurlijk genezen? Lees onze tips om dit natuurlijk te bestrijden.

Medicijnen bij een sinusitis

Een bijholteontsteking duurt meestal één tot drie weken en geneest vanzelf. Mocht je echter langer dan vijf dagen koorts hebben, overgeven en/of last hebben van erg pijnlijke oogleden, dan is het aan te raden om een huisarts te bezoeken. Soms wordt in deze situatie antibiotica voorgeschreven. Alleen in de allerergste gevallen, wanneer andere medicatie niet werkt, kan een bijholteoperatie nodig zijn. Maar maak je geen zorgen, meestal gaat een bijholteontsteking vanzelf over door goed voor jezelf te zorgen. 

Tip: drink veel vocht

Het is altijd gezond om veel water te drinken. Maar wanneer je een sinusitis wilt genezen is hydratatie nog belangrijker. Door het drinken van vocht verdun je het slijm, dat hierdoor beter afvoert. Overmatige ophopingen worden verminderd en de druk op je neus neemt af. Probeer naast koud water ook genoeg warme dranken te drinken. Hiermee bevochtig je niet alleen het slijm, maar wordt keelpijn verzacht en de doorbloeding gestimuleerd.

Neusspoeling met zout water

Neusdouche bijholteontsteking

De meest natuurlijke manier om een bijholteontsteking te verhelpen is door de neus te spoelen met een fysiologische zoutoplossing. Deze oplossing heeft dezelfde zoutwaarde als van nature in je lichaam. Een neusdouche ondersteunt de natuurlijk reinigende werking van het neusslijmvlies en laat de zwelling afnemen. Je slijmvlies komt tot rust en de bijholteontsteking kan sneller genezen.

Bij een bijholteontsteking is de Rhino Horn een handig hulpmiddel voor neusspoeling. NKO-artsen en gebruikers geven vaak de voorkeur aan de Rhino Horn door de makkelijke en effectieve werking. Voor een neusspoeling is het buigen van het hoofd voldoende en dit werkt eenvoudig en effectief. De Rhino Horn kan zowel worden gebruikt bij het voorkomen als bij het natuurlijk genezen van een bijholteontsteking.

Lees hier meer over neus spoelen tegen een bijholteontsteking of bekijk de instructies op de pagina Hoe spoel ik mijn neus?

Gerelateerde artikelen

5 voordelen van een vrije ademhaling voor je gezondheid

Ademen doen we automatisch. Maar wist je dat een vrije ademhaling veel voordelen kan hebben voor je gezondheid? Ontdek de voordelen.

Griep op werk voorkomen

6 tips om griep op de werkplek te voorkomen

In de werkomgeving staat de preventie van griep hoog op de prioriteitenlijst. Het influenzavirus kan zich razendsnel verspreiden en kan leiden tot ziekteverzuim. In dit artikel geven we 6 tips om de verspreiding van griep op de werkvloer zoveel mogelijk te voorkomen.