Neusspoeling met Rhino Horn

Neusspoeling met een neuskannetje

Natuurlijk met de Rhino Horn

  • Goedgekeurd medisch hulpmiddel
  • Natuurlijk & effectief
  • BPA-vrij

Wat is een neusspoeling?

Een neusspoeling is het reinigen van de neusholten met een natuurlijke spoeling van water en zout. Om de neus effectief te spoelen gebruik je de Rhino Horn en maak je een natuurlijke zoutoplossing. Deze is mild voor de neus, hydrateert de neusholten en voert slijm en allergenen zoals pollen weg. Dit maakt een neusspoeling een ideaal hulpmiddel bij hooikoorts, verkoudheid en bijholteontsteking.

Een neusdouche is een traditie die al honderden jaren wordt toegepast. In de loop der jaren zijn er veel medische studies gepubliceerd over de geneeskrachtige werking. Eén van de eerste gepubliceerde onderzoeken in The Lancet dateert uit maar liefst 1902.

Nog steeds verschijnen nieuwe medische studies en er staan regelmatig artikelen in de krant over de voordelen van een neusspoeling. In dit artikel over verkoudheid in de Volkskrant raadt een hoogleraar KNO een neusspoeling aan om de symptomen van verkoudheid te onderdrukken.

Lees hieronder meer over de voordelen voor je gezondheid.

De voordelen voor je gezondheid

Neusspoeling met een zoutoplossing ondersteunt de natuurlijke functie van je neus en biedt veel voordelen voor je gezondheid. De zoutoplossing hydrateert de neusholten, spoelt verstoppingen en pollen weg en brengt je neusslijmvlies tot rust. Lees hieronder meer over de toepassingen.

Neusspoeling bij verkoudheid

Verkoudheid kan je effectief bestrijden met een neusdouche. Door je neus te spoelen met een zoutoplossing, spoel je verstoppingen weg en breng je je neusslijmvlies tot rust. Hiervoor heb je alleen een neusdouche zoals de Rhino Horn, kraanwater en puur keukenzout nodig. Eenvoudig, voordelig en effectief.

Neusspoeling verstopte neus

Neusspoeling bij sinusitis

Een neusspoeling geeft verlichting bij een ontsteking aan de sinussen. De zoutoplossing spoelt de neusholten en neusbijholtes vrij en voert vastzittend slijm af. Het zoute water hydrateert je neusholten en brengt je neusslijmvlies tot rust. Met een neuskannetje, kraanwater en puur keukenzout bevorder je snel herstel.

Neusspoeling sinusitis

Neusspoeling bij hooikoorts

Pollen zorgen bij mensen met hooikoorts voor veel ongemak. De pollen komen binnen via de neus en zorgen voor een allergische reactie. Een neusspoeling met een zoutoplossing spoelt de pollen weg uit je neus en hydrateert je neusholten. Je neusslijmvlies komt tot rust en je kan weer vrij ademen.

Neusspoeling hooikoorts

Neusspoeling na een neusoperatie

Na een neusoperatie schrijven NKO-artsen een neusspoeling voor. De normale schoonmaakmechanismen van de neus zijn na een neusoperatie tijdelijk verstoord en houden slijm langer vast. Hierin kunnen bacteriën makkelijker overleven en eventuele infecties veroorzaken. Een neusspoeling met de Rhino Horn spoelt je neus schoon, verwijdert slijm en reinigt je neusslijmvlies. Ook neemt een schoon neusslijmvlies eventueel voorgeschreven medicatie beter op.

Neusspoeling neusoperatie

Voor kinderen

De Rhino Horn Junior is ontwikkeld voor kinderen van 4 tot 12 jaar en zorgt dat de neus van je kinderen open en vrij blijft. Een neusspoeling met een neuskannetje spoelt verstoppingen, allergenen en pollen eenvoudig weg. De zoutoplossing bereikt ook de neusbijholten en brengt het neusslijmvlies van je kind tot rust. Zo kunnen zij weer vrij en opgelucht ademen.

Neusspoeling kinderen

Bij zwangerschap

Neusspoeling is ook geschikt voor zwangere vrouwen. Tijdens de zwangerschap krijgen vrouwen vaak last van zwangerschap rhinitus: het neusslijmvlies zwelt op met als gevolg een verstopte neus. Met het oog op de gezondheid van vrouw en kind wordt medicatie tijdens de zwangerschap afgeraden. Een neusdouche met een natuurlijke zoutoplossing, is mild voor de neus en bevat geen toevoegingen.

Wat vind de dokter?

Als je op zoek bent naar niet-medicamenteuze oplossingen, raad ik aan om je neus te spoelen met een neuskannetje. Spoelen met een neuskannetje vermindert zwelling van de slijmvliezen en ondersteunt de afweerfunctie.

Wat verlichting voor de holtes kan geven, is spoelen met een zoutoplossing van lauwwarm leidingwater en keukenzout.

Gebruik een neusdouche, met een zoutoplossing van negen gram zout per liter. Dat werkt prima voor het reinigen van de neus.

Hoe spoel ik mijn neus met een neuskannetje?

Een neusspoeling met de Rhino Horn is eenvoudig. Gebruik hiervoor de Rhino Horn, kraanwater, puur zout en de doseerlepel voor het maken van de zoutoplossing. Aangezien de zoutoplossing het ene neusgat in en het andere weer uitvloeit, gebruik je het neuskannetje van de Rhino Horn bij een wastafel. Zo voer je gemakkelijk slijm, stof en eventuele pollen af in de gootsteen.

Volg de 4 onderstaande stappen voor een neusspoeling met de Rhino Horn:

Zout voor neusspoeling

Neem één lepel zout

Neem één doseerlepel fijn keukenzout zonder jodium en giet deze in het neuskannetje.

Water voor neusspoeling

Vul de Rhino Horn met water

Vul de Rhino Horn met kraanwater op lichaamstemperatuur tot aan de brede hals. Dek de Rhino Horn af met je handpalm en vinger en schudt de Rhino Horn enkele malen. De zoutoplossing voor de neusspoeling is klaar voor gebruik.

Neusspoeling met de Rhino Horn

Spoel je neus

Zet de Rhino Horn aan je neus en buig je hoofd opzij. De neusspoeling komt vanzelf op gang en spoelt het ene neusgat in en het andere weer uit. Wissel halverwege af.

Drogen na neusspoeling

Droog je neus

Droog en dep je neus zacht met een handdoek of zakdoek. Snuit rustig je neusgaten één voor één. Spoel de Rhino Horn na gebruik af met water en laat hem drogen.

Resultaat: je neus is schoon en je kan weer vrij ademen!

Video instructie

Benieuwd hoe een neusspoeling met de Rhino Horn werkt? Bekijk de video instructie voor meer informatie.

Neusspoeling met Rhino Horn

Voordelen van de Rhino Horn

De Rhino Horn is een geregistreerd hulpmiddel. Je maakt de natuurlijke oplossing makkelijk zelf met zout van de supermarkt of natuurwinkel. De handige doseerlepel helpt bij het afmeten van de juiste hoeveelheid. Het enige dat je hoeft te doen is het zout mengen met water op lichaamstemperatuur. Deze milde zoutoplossing wordt aanbevolen door NKO-artsen.

 

Dankzij de doseerlepel voor zout is een neusspoeling met het neuskannetje van Rhino Horn ook zeer voordelig. Het gebruiken van nasaal spoelzout voor de Rhino Horn is niet nodig, wat aanzienlijk in je portemonnee scheelt. Lees hier meer over zout voor neusspoeling.

 

De Rhino Horn is ook een duurzaam en verantwoord product. De neusdouche is 100% recyclebaar en gemaakt van BPA-vrij kunststof.

Nu kopen