Neusspoeling met Rhino Horn

Helpt neusspoeling bij Coronavirus – COVID19?

Een neusspoeling helpt verkoudheidsklachten te bestrijden zoals een verstopte neus. De neusdouche ondersteunt namelijk de natuurlijke functie van de neus. De zoutoplossing reinigt en hydrateert de neusholten en neusbijholten en brengt het neusslijmvlies tot rust. En door je neus en bijholten schoon te spoelen, kan je weer vrij ademen. Een neusdouche is echter geen hulpmiddel tegen het Coronavirus – COVID19.

Hoe werkt neus spoelen?

Neus spoelen met de Rhino Horn is eenvoudig. Met een doseerlepel puur zout en kraanwater op lichaamstemperatuur maak je een zoutoplossing. Zet het neuskannetje op je neus en buig je hoofd. Door de zwaartekracht (je maakt immers een hoek van 45 graden) spoelt de zoutoplossing als vanzelf het ene neusgat in, langs de bijholten en bij het andere neusgat er weer uit. De zoutoplossing reinigt de neusholten, neusbijholten en ontspant het neusslijmvlies. Eventueel vastzittend slijm komt los en wordt afgevoerd in de gootsteen.

Meer informatie? Lees de instructie neus spoelen en bekijk de video neus spoelen op de pagina Hoe spoel ik mijn neus?.

Natuurlijk alternatief voor neusspray

Tips voor neus spoelen bij Coronavirus – COVID19

Spoel jij je neus bij corona om verkoudheidsklachten te bestrijden? Neem dan de volgende extra maatregelen voor hygiëne in acht:

  1. Reinig het neuskannetje grondig na elk gebruik. Het coronavirus overleeft veel langer dan andere virussen op een kunststof oppervlakte. Kook de Rhino Horn regelmatig (het kannetje, niet het lepeltje) enkele minuten in kokend water.
  2. Deel de Rhino Horn niet met anderen maar beschouw deze als je persoonlijke middel zoals een tandenborstel.
  3. Reinig de wastafel met water en zeep (of afwasmiddel) na gebruik om eventueel residu te verwijderen.

Spoel je je neus op advies van de longarts of NKO-arts? Volg altijd de richtlijnen en advies van je dokter. Heb je gezondheidsklachten? Raadpleeg een arts of laat je testen.

Gerelateerde vragen

Neus spoelen met Rhino Horn - voor een vrije neus

Hoe werkt het

Volg deze 4 stappen voor een neusdouche met de Rhino Horn en bekijk de video. Ideaal bij een verstopte neus en hooikoorts.

Neusspoeling met Rhino Horn

Voordelen

Neusspoeling is eenvoudig om je neus te reinigen bij hooikoorts, verstopte neus en sinusitis. Ontdek de voordelen voor je gezondheid.