Neusspoeling met Rhino Horn

Het verschil tussen een neusspoeler en een neusdouche

Neusdouche of neusspoeling: twee termen die vaak door elkaar worden gebruikt. Niet vreemd, aangezien het allebei efficiënte manieren zijn om de neusholtes te reinigen met een zoutoplossing. Lees hier wat de precieze verschillen zijn.

Je neus spoelen biedt tal van voordelen: het verlicht bijvoorbeeld bij een verstopte neus en verwijdert de pollen bij hooikoorts. Ook wordt een neusspoeling moet zoutoplossing aanbevolen na een neusoperatie en bij sinusitis of bijholteontsteking. Maar wat is het verschil tussen een neusspoeler en een neusdouche?

De neusspoeler

Neusspoelers als de Rhino Horn kennen hun oorsprong in de traditionele Jala Neti / Neti Pot, die in 1998 uitgroeide tot een erkend medisch hulpmiddel.

Neuskannetje Rhino Horn

Reeds sinds zijn lancering in 1998 is de Rhino Horn dé referentie voor neus-, keel- en oorartsen uit de hele wereld. Zij zullen dan ook bijna altijd aanraden om je neus te spoelen met een Rhino Horn en baseren zich daarvoor op tal van medische studies die de voordelen van een neusspoeling bevestigen.

De Rhino Horn onderscheidt zich door de natuurlijke spoeldruk. Door gewoon het kannetje tegen je neusgat te houden en je hoofd te buigen, stroomt de zoutoplossing automatisch van het ene neusgat naar het andere. Bij een neusspoeling bereik je ook de sinussen of neusbijholtes en verzacht je het neusslijmvlies. Een uiterst comfortabele techniek waar je geen extra spoeldruk voor nodig hebt.

De voordelen van de Rhino Horn

De handige doseerlepel voor zout vormt ongetwijfeld hét grote voordeel van de Rhino Horn-neusspoeler. Zo kun je snel en gemakkelijk zelf de zoutoplossing maken met jodiumvrij keukenzout.

Je hoeft dus zelf geen zout af te wegen om een isotone zoutoplossing te verkrijgen, wat niet alleen gemakkelijk en handig is, maar ook zeer goedkoop. Lees hier meer informatie over hoe je de zoutoplossing voor een neusspoeling bereidt.

Neusspoeling met een neusdouche

Bij een neusdouche spoel je je neusholtes met een zoutoplossing. Vaak zijn deze neusdouches in de vorm van een spuitbusje waarmee je de zoutoplossing in je neus “spuit”. Je spuit de zoutoplossing omhoog in je neus door enkele keren in het busje te knijpen en bereikt zo de sinussen (net als met de Rhino Horn).

Bij neusdouches wordt echter geen doseerlepel voor zout meegeleverd. Daardoor moet je voor elke spoeling zelf het zout afwegen met een theelepeltje of voorverpakte zakjes spoelzout kopen, wat veel duurder is dan een gewone oplossing met keukenzout.

Conclusie: het verschil tussen een neusspoeler en een neusdouche

De werking van een spoeling met een zoutoplossing, bijvoorbeeld de Rhino Horn-neusspoeler of neusdouches, is wetenschappelijk aangetoond en is zeer eenvoudig te gebruiken. Het is echter belangrijk om beide neusholtes te spoelen met voldoende mengsel (minimum 25 cl) en om een isotone, niet-irriterende zoutoplossing te gebruiken met eenzelfde zout/waterverhouding als de natuurlijke zoutwaarde in je lichaam. Lees hier hoe je een isotone zoutoplossing bereidt.

Kort samengevat komt het erop neer dat beide manieren geschikt zijn om je neus vrij te spoelen, je slijmvlies te verzachten en opnieuw vrij te ademen. Neus-, keel- en oorspecialisten uit de hele wereld verkiezen de Rhino Horn omwille van zijn gebruiksgemak. De natuurlijke spoeldruk en de mogelijkheid om puur keukenzout te gebruiken vormen belangrijke voordelen qua gebruiksgemak en kostprijs.

Gerelateerde vragen

Zout voor neusspoeling

Hoe maak ik een zoutoplossing om mijn neus te spoelen?

De zoutoplossing om je neus te spoelen is eenvoudig te maken dankzij de handige doseerlepel. Volg de instructies op deze pagina.

Neusspoeling met Rhino Horn

Nu kopen

Neusdouche kopen? De Rhino Horn is verkrijgbaar bij apotheek, drogist en webwinkel. Raadpleeg de verkooppunten op deze pagina.