Neusspoeling na neusoperatie - Rhino Horn

De beste neusdouche voor mij

Je neus spoelen kan met twee soorten neusspoelers en neusdouches: enerzijds spoelers zoals Rhino Horn waarmee je je neus spoelt met een zoutoplossing en anderzijds neusdouches waarmee je de zoutoplossing in je neus spuit. Welke is de beste en welke methode wordt aanbevolen door neus-, keel- en oorspecialisten?

Neus spoelen met zoutoplossing

Neusspoelers zoals de Rhino Horn zijn geïnspireerd op de traditionele Jala Neti of Neti Pot. Deze is al duizenden jaren oud en is zeer populair in de traditionele natuurlijke geneeskunde Ayurveda.

De vorm van het Rhino Horn-kannetje is ideaal om snel en eenvoudig je neus te spoelen met zout water. Je kunt de mengeling zelf bereiden, vult het kannetje en houdt je hoofd schuin. Zo creëer je een licht positieve druk zodat je snel en eenvoudig je neus kunt spoelen met de zoutoplossing. Het water gaat je ene neusgat in en komt er via het andere weer uit. Onderweg bereikt het je neusbijholtes zodat je je sinussen verlicht bij een ontsteking.

Juist omwille van het gebruiksgemak is de neusspoeler zeer populair. In onderstaande video zie je een voorbeeld van een spoeling met de Rhino Horn.

Neusdouche: zout water in je neus spuiten

Het principe van een neusdouche is dat je de zoutoplossing in je neus spuit. Door harder of zachter te spuiten, bepaal je de spoeldruk van de neusdouche. Net zoals bij de Rhino Horn reinig je ook met een neusdouche je neusbijholtes.

Deze neusdouches worden niet verkocht met een doseerlepel. Bij elke neusspoeling moet je dus het zout afwegen met een lepeltje of weegschaal ofwel moet je telkens dure zakjes spoelzout kopen. En bij twee tot drie maal spoelen per dag lopen de kosten snel op!

Bij de Rhino Horn ontvang je een handige doseerlepel om snel en goedkoop een isotone zoutoplossing te bereiden waarmee je je neus kunt spoelen. Wil je weten welk zout je kunt gebruiken voor deze zoutoplossing? Lees dan ons artikel Welk zout gebruik ik voor een neusspoeling?

Conclusie: de beste neusdouche of neusspoeler

Neus-, keel- en oorspecialisten uit de hele wereld raden neusspoelingen aan. Het is vooral je persoonlijke voorkeur die bepaalt welk type neusdouche of neusspoeler je gebruikt.

De Rhino Horn is zeer gebruiksvriendelijk en wordt geleverd met een handige doseerlepel. Op de pagina vind je meer informatie over neus spoelen met de Rhino Horn en de voordelen.

Gerelateerde vragen

Zout voor neusspoeling

Welk zout gebruik ik voor een neusspoeling?

Ben je op zoek naar ideaal zout voor de Rhino Horn? Lees ons advies welk zout je het beste kan gebruiken voor neus spoelen.

Neus spoelen met Rhino Horn - voor een vrije neus

Hoe werkt het

Volg deze 4 stappen voor een neusdouche met de Rhino Horn en bekijk de video. Ideaal bij een verstopte neus en hooikoorts.