Zout voor neusspoeling

Hoe maak ik een zoutoplossing om mijn neus te spoelen?

Bij een verstopte neus, sinusitis of hooikoorts is het aangeraden om je neus te spoelen met een zoutoplossing. Ook neus-, keel- en oorspecialisten raden zo’n neusspoeling aan na een operatie aan de sinussen. Maar hoe bereid je een isotone zoutoplossing om je neus te spoelen?

De term isotone zoutoplossing klinkt ingewikkelder dan het eigenlijk is. Om je neus te spoelen is het belangrijk om eenzelfde zout/waterverhouding te gebruiken als degene die je lichaam natuurlijk aanmaakt. Hiervoor meng je 300 ml lauw kraantjeswater met 2,7 gram keukenzout zonder jodium. Lees hieronder hoe je gemakkelijk zelf een zoutoplossing maakt.

Dit heb je nodig:

  1. Eén potje keukenzout zonder jodium
  2. De Rhino Horn-doseerlepel
  3. 300 ml kraantjeswater op lichaamstemperatuur

Hoe maak je een isotone zoutoplossing?

Bij de Rhino Horn ontvang je een handige doseerlepel waarmee je snel en eenvoudig een isotone zoutoplossing verkrijgt. Volg deze vier stappen voor de ideale bereiding:

  1. Neem één afgestreken Rhino Horn-doseerlepel puur keukenzout zonder jodium (2,7 gram).
  2. Vul het kannetje tot aan de hals met kraantjeswater op lichaamstemperatuur (37 graden Celsius).
  3. Meng het zout met het water in het kannetje.
  4. Sluit met je handpalm en wijsvinger de openingen van het kannetje af. Schud een paar keer om het zout goed met het water te mengen. Nu is de isotone zoutoplossing klaar en kun je je neus spoelen.

Bekijk voor meer informatie de video neus spoelen.

Conclusie: Welk zout gebruik ik om mijn neus te spoelen?

Verschillende soorten zout zijn geschikt voor de neusspoeling, al raden we aan om keukenzout zonder jodium te gebruiken. Dit kun je goedkoop kopen in elke supermarkt, irriteert niet en zorgt altijd voor een comfortabele en efficiënte neusspoeling.

Lees meer op onze pagina Welk zout gebruik ik voor een neusspoeling?

Gerelateerde vragen

Zout voor neusspoeling

Welk zout gebruik ik voor een neusspoeling?

Ben je op zoek naar ideaal zout voor de Rhino Horn? Lees ons advies welk zout je het beste kan gebruiken voor neus spoelen.

Neus spoelen met Rhino Horn - voor een vrije neus

Hoe werkt het

Volg deze 4 stappen voor een neusdouche met de Rhino Horn en bekijk de video. Ideaal bij een verstopte neus en hooikoorts.