Neusspoeling met Rhino Horn

Ontdek de voordelen van neus spoelen

Voor jong en oud

  • Goedgekeurd medisch hulpmiddel
  • Natuurlijk & effectief
  • BPA-vrij

Een gezonde neus

Last van een verstopte neus, verkoudheid of hooikoorts? Kun je moeilijk ademen of heb je hoofdpijn door een sinusitis? Rhino Horn helpt je om opnieuw vrij te ademen.

Wist je dat je met een vrije neus 26.000 keer per dag kunt ademen? En dat je daarbij o.a. stofdeeltjes en bacteriën inademt? Omdat je neus deze deeltjes filtert, is het belangrijk deze schoon en vrij te houden.

Neus spoelen met de Rhino Horn verwijdert verstoppingen, allergenen en pollen. En zorgt er voor dat je open en vrij kunt ademen. De natuurlijke zoutoplossing reinigt de neusholten, vermindert zwelling van de slijmvliezen en ondersteunt de natuurlijke afweerfunctie.

Wanneer helpt neus spoelen?

Een neusspoeling met een zoutoplossing is aanbevolen bij een verkoudheid, sinusitis en hooikoorts. Ook na een neusoperatie raden NKO-artsen aan de neus te spoelen om deze schoon en vrij te houden. Dit bevordert snel herstel en een schoon neusslijmvlies neemt eventueel voorgeschreven medicatie beter op. Neus spoelen is ook geschikt voor kinderen, zie Neusspoeling voor kinderen voor meer informatie.

De 4 voordelen van neus spoelen voor je gezondheid

Meer informatie over de voordelen van neus spoelen voor je gezondheid vind je hieronder:

Wetenschap achter je reukzin

1. Neus spoelen bij hooikoorts

De lente is een heerlijk seizoen maar zorgt vaak voor ongemak bij mensen met pollenallergieën. Eén op de drie mensen heeft tijdens het voorjaar last van hooikoorts of van sinusitis, met niesbuien, een verstopte neus en geïrriteerde ogen tot gevolg. Bovendien zorgt dit voor extra vermoeidheid en concentratieverlies.

 

Gelukkig bestaan er een aantal natuurlijke manieren om de symptomen van hooikoorts te verzachten, zoals een neusspoeling. Een spoeling met een zoutoplossing helpt om je neus te reinigen en pollen te verwijderen. Zo kun je optimaal genieten van de lente.

Neusspoeling hooikoorts
Neusspoeling bij verstopte neus - Rhino Horn

2. Neus spoelen bij verstopte neus

De herfst en winter zijn het ideale seizoen voor verkoudheidsvirussen en bacteriën, met ontstoken neusslijmvliezen, sinusitis en keelontstekingen tot gevolg. Het resultaat: veel hoesten en niezen, soms zelfs keelpijn of oorpijn en vooral veel verstopte neuzen.

 

De bacteriën en de verkoudheid zelf kun je niet tegenhouden, maar gelukkig kun je de symptomen bestrijden met de Rhino Horn. De neusspoeling reinigt de neusholten, vermindert zwelling van de slijmvliezen en ondersteunt de natuurlijke afweerfunctie. Je kan weer snel opnieuw vrij ademen.

Neusspoeling verstopte neus
Neusspoeling bij sinusitis - Rhino Horn

3. Neus spoelen bij sinusitis

Sinusitis lijkt in het begin veelal op een verkoudheid. Je neus raakt verstopt, wat gepaard gaat met hoesten en keelpijn. Maar wanneer door zwelling van het neusslijmvlies ook de neusbijholten verstopt raken, leidt dit tot hoofdpijn boven en onder de ogen. Een zeer vervelend gevoel.

 

De oplossing is gelukkig dichterbij dan veel mensen denken. Neusbijholteontsteking en chronische neusbijholteontsteking kun je namelijk bestrijden met een neusspoeling. De zoutoplossing reinigt de neusholten, spoelt de bijholten vrij van slijm en kalmeert het neusslijmvlies.

Neusspoeling sinusitis
Neusspoeling met Rhino Horn

4. Neus spoelen na neusoperatie

Heb je recent een neusoperatie ondergaan of word je binnenkort geopereerd? Na de operatie zijn de normale schoonmaakmechanismen van de neus tijdelijk verstoord en houden de slijmvliezen het slijm langer vast. In dit slijm kunnen bacteriën makkelijker overleven en eventueel infecties veroorzaken.

 

Na de neusoperatie raden NKO-artsen daarom aan de neus te spoelen om deze schoon te houden. Dit bevordert snel herstel en een schoon neusslijmvlies neemt eventueel voorgeschreven medicatie beter op.

Neusspoeling neusoperatie

Gerelateerde artikelen

kleur snot gezondheid

Welke kleur snot is gezond? Een overzicht

Kijk jij soms naar de kleur van je snot? Doen! Ontdek hier de betekenis van elke type snot én de oplossing voor een gezonde neus.

Lees meer
Neusspoeling met Rhino Horn

5 voordelen van neus spoelen bij verkoudheid

Het spoelen van je neus geeft direct verlichting bij de vervelende symptomen van verkoudheid. Ontdek nu de voordelen voor je gezondheid.

Lees meer