Vragen over neusspoeling

Last van hooikoorts?

Spoel je neus eenvoudig vrij van pollen

  • Verlicht allergische symptomen
  • Mild voor de neus
  • Hele jaar te gebruiken
Neus spoelen met Rhino Horn

Last van hooikoorts?

De lente is de mooiste tijd van het jaar. Maar helaas is de lente voor mensen die allergisch zijn voor pollen niet altijd prettig.

Eén op de drie mensen heeft tijdens het voorjaar last van hooikoorts of sinusitis. Met niesbuien, een verstopte neus en geïrriteerde ogen tot gevolg. Bovendien zorgt dit voor vermoeidheid en concentratieverlies.

Nu kopen

Wat kun je doen bij hooikoorts?

Hooikoorts (allergische rhinitis) ontstaat door stuifmeel of pollen van bomen, grassen en planten. Tijdens de lente komen deze vrij in de lucht en beïnvloeden ze ons afweersysteem, waardoor ze allergische reacties opwekken.

Hooikoorts heeft veel weg van een verkoudheid, met dat verschil dat dit laatste meestal na een paar dagen overgaat. Hooikoorts daarentegen duurt net zolang als de bloeiperiode, dus vaak enkele weken of zelfs maanden.

Gelukkig bestaan er natuurlijke manieren om de symptomen van hooikoorts te verzachten, zoals een neusspoeling. Een spoeling met een zoutoplossing helpt om je neus vrij te maken van pollen en ondersteunt de natuurlijke afweerfunctie. Zo kun je optimaal genieten van de lente.

Neus spoelen is ook geschikt voor kinderen, lees meer over neusspoeling voor kinderen.

Getuigenissen

Als je op zoek bent naar niet-medicamenteuze oplossingen, raad ik aan om je neus te spoelen met een neuskannetje. Spoelen met een neuskannetje vermindert zwelling van de slijmvliezen en ondersteunt de afweerfunctie.

Gebruik de Rhino Horn al jaren, werkt uitstekend bij een verstopte neus, vooral bij verkoudheid of allergie, zodat je weer vrij kunt ademhalen!

Het vergt even wat handigheid maar als je het gewend bent, kan je neus schoon spoelen met de Rhino Horn een zegen zijn in het hooikoortsseizoen.

Neusspoeling met Rhino Horn

Hoe werkt een neusspoeling?

Neus spoelen met de Rhino Horn is eenvoudig. Met het handige doseerlepeltje, wat puur zout zonder jodium en lauw kraantjeswater bereid je snel en gemakkelijk de zoutoplossing. Plaats het kannetje aan je neus en hou je hoofd schuin. Het water loopt door je neusgat en verwijdert de pollen, slijm en verstoppingen.

 

Je neus is schoon en je kan weer vrij ademen. Een prettig en gezond gevoel.

Bekijk de video

Video neus spoelen bij hooikoorts

Spoel je neus snel en gemakkelijk schoon bij hooikoorts met de Rhino Horn. Bekijk  de video en raadpleeg de pagina Hoe werkt het voor meer informatie.

Andere toepassingen van de Rhino Horn

Ook bij verkoudheden en sinusitis helpt een neusspoeling. Daarnaast raden NKO-artsen neus spoelen aan na een neusoperatie om je neusholtes schoon en vrij te houden.

Verstopte neus

Een neusspoeling is een efficiënte manier om vastzittend slijm snel en eenvoudig te verwijderen. Dankzij de zoutoplossing breng je de vochtigheidsgraad terug op peil en verzacht je de ontsteking van het neusslijmvlies, zodat je opnieuw vrij kunt ademen.

Neusspoeling verkoudheid

Sinusitis

Bij een ontsteking aan de sinus zorgt een neusspoeling voor een efficiënte reiniging. De natuurlijke zoutspoeling spoelt eventueel vastzittend slijm weg en kalmeert je neusslijmvlies. Je kan opnieuw vrij ademen.

Neusspoeling sinusitis

Gerelateerde artikelen

Neusspoeling bij hooikoorts - Rhino Horn

Herken de 8 symptomen van hooikoorts

Ben ik allergisch voor pollen? Herken de top 8 symptomen van hooikoorts en ontdek hoe jij de klachten gemakkelijk vermindert.

Lees meer
Neusspoeling bij hooikoorts - Rhino Horn

Van welke soorten pollen kun je hooikoorts krijgen?

Hooikoorts is vervelend en wordt veroorzaakt door diverse soorten pollen. Voor welk soort pollen ben jij allergisch?

Lees meer